Като кликнете върху „Приемам“, вие се съгласявате да съхранявате „бисквитки“ на вашето устройство, за да подобрите навигацията на сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. За повече информация вижте нашата Политика относно бисквитките
Спортни лагериСпортни лагери

BMX

BMX свободен стил е един от най-популярните и атрактивни велосипедни мотокрос каскадьорски спортове. Спортът възниква през 70-те г., когато децата започват да карат колела в бетонните резервоарни канали на Сан Диего, Калифорния.
Днес карачите на BMX свободен стил участват в няколко добре организирани дисциплини. Този спорт включва различни видове зрелищни въздушни трикове, познати и от мотокроса като tabletop, superman, superman seat grab, backflip, front flip, flair и други. Този популярен екстремен спорт се практикува в много страни по света и от 2020 е част от Олимпийските игри, където състезателите ще се състезават на „парково игрище“, използвайки рампи и други препятствия, за да покажат своите умения и креативност в рамките на 60 секунди.

“X Challenge park” предлага отлични условия и професионални съоръжения и екипировка за практикуването на BMX, в различните му дисциплини. Комбинацията от „пул“ секция, около която е развита алея със стрийт уреди (баланс, рейл, др.) и мини-рампа е сбъдната мечта за всеки колоездач. Трасето за колела обхваща 2600 кв. метра от парка. Теренът е проектиран така, че дава възможност за бързо развитие на начинаещите и усъвършенстване на напредналите.

Професионални инструктори провеждат обучение както за напълно начинаещи, така и помагат за усъвършенстване с нови трикове на по-напредналите. В календара на парка е заложено състезание, като преди него ще се проведе едноседмичен  лагер - прекрасна възможност за тренировка, обмяна на опит и нови приятелства.