Като кликнете върху „Приемам“, вие се съгласявате да съхранявате „бисквитки“ на вашето устройство, за да подобрите навигацията на сайта, да анализирате използването на сайта и да подпомогнете нашите маркетингови усилия. За повече информация вижте нашата Политика относно бисквитките
СкейтСкейт

СКЕЙТ

Скейтбордът се заражда 50-те години на миналия век и се развива като младежка субкултура, която подчертава креативността. Това е привлекателна алтернатива на масовите и отборни спортове, която дава по-голяма свобода и индивидуалност. „Тротоарното сърфиране“ бързо набира популярност, превръща се в печеливша индустрия и днес вече е олимпийски спорт.

“X Challenge park” предлага отлични условия и професионални съоръжения и екипировка за практикуването на скейтборд, в различните му дисциплини. Комбинацията от „пул“ секция, около която е развита алея със стрийт уреди (баланс, рейл, др.) и мини-рампа е сбъдната мечта за всеки скейтер. Пулът представлява затворена система с площ 180 кв.м., съставен от виражи и няколко “hip” трансфера с различен ъгъл. Теренът е проектиран така, че дава възможност за бързо развитие на начинаещите и усъвършенстване на напредналите.

Професионални инструктори провеждат обучение както за напълно начинаещи, така и помагат за усъвършенстване с нови трикове на по-напредналите. Налична е и екипировка под наем. В календара на парка са заложени няколко скейт състезания, като преди всяко се провежда едноседмичен скейт лагер,прекрасна възможност за тренировка, обмяна на опит и нови приятелства.